Seksuaaliterapia 

Mitä seksuaaliterapia on? 

Seksuaalisuus kuuluu kaikille ja koskettaa meitä kaikkia. Seksuaaliterapeutin juttusille voi tulla itsekseen, pariskuntana tai moniskuntana. Keskustelu on aina luottamuksellista, avointa ja toista kunnioittavaa. Seksuaaliterapiaa voi tarvita, jos kokee haasteita mm. seksuaalisen halukkuuden kanssa, haastavan elämäntilanteen aiheuttaman seksuaalisuuden muutosten kanssa tai sairastumisen aiheuttamien muutosten kanssa. Juttelemaan voi lähteä pienellä kynnyksellä, jokaisen kokemukset ovat yhtä tärkeitä. 

Seksuaaliterapiassa haetaan yhdessä keinoja ongelmien ratkaisuun keskustelun ja harjoitusten avulla. Aiheina voi olla tyytymättömyys seksielämään, seksuaalinen hyvinvointi, seksuaali-identiteettiin liittyvät asiat tai seksuaaliset traumat. Terapiasuunnitelma tehdään yhdessä asiakkaan ja terapeutin välillä.

Erityinen osaamiseni liittyy afaattisen henkilön keskustelun tukemiseen. Afasian yleisin aiheuttaja on aivoinfarkti ja seksuaalisuuden vaikeudet kuuluvat monilla aivoinfarktin aiheuttamiin jälkioireisiin. Afasia aiheuttaa usein muutoksia parisuhteen rooleissa tai vaikeutta ilmaista omia tarpeitaan, haluja tai välittämistä. Afasian myötä ilmaisu muuttuu usein niukemmaksi ja muun muassa aloitteiden tekeminen voi olla vaikeaa. Myös fyysiset muutokset ja väsymys voivat aiheuttaa muutoksia seksuaalisuuteen. Ole rohkeasti yhteydessä, jos aihe on sinulle tai läheisellesi ajankohtainen.